Browsing Tag

žuvies patiekalai

Meksikietiški takai su žuvimi: lengvai ir greitai (receptas)

Tilapija ant lietuvių stalo jau kone tokia pat dažna, kaip ir lietuvių turistai jos gimtinėje – Egipte. Iš Nilo vandenų kilusi ir po įvairius žemynus išplitusi žuvis vertinama dėl švelnaus savo skonio, geros kainos bei lengvo paruošimo. Be…

Žuvies troškinys su jūros gėrybėmis: vakarienė kaip restorane

Nors troškinys mums dažniau asocijuojasi su mėsa ir daržovėmis, laukiant pavasario vakarienei verta išbandyti ir kiek kitokį. Kelių rūšių žuvies troškinys su jūros gėrybėmis auksaspalviame padaže savo išraiškingu skoniu nustebins svečius…

Salotos su lašiša: žiemiškai sočios ir šiltos (receptas)

Lašiša – švelni, rausva, tvirta žuvis, mėgstama dėl savo sodraus, sviestinio skonio. Salotos su lašiša - puikus sprendimas, norintiems valgyti skaniau ir sveikiau. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad žuvį rekomenduojama…

Marinuota silkė šventiniam stalui: tokios dar neragavot!

Artėjant Kalėdoms daugelis ima dairytis šventinių patiekalų receptų bei jų ingredientų. Vienas pagrindinių – marinuota silkė, be kurios neįsivaizduojami tradiciniai lietuviški Kūčių patiekalai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako,…