Browsing Category

MAISTAS

Vištienos šašlykai, kokių dar neragavote: unikalus receptas

Prasidėjusi pavasariška šiluma skelbia apie nenumaldomai artėjantį lauko kepsninių sezoną. Jo metu ant grotelių ar iešmelių kepame įvairią mėsą, daržovės ar mėgstamą sūrį. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad norintys grilio…

Makaronų apkepas su vištiena: patiks ir vaikams, ir piniginei

Velykų stalą daugelio namuose nuklojo gausios vaišės, ypač – mėsos patiekalai. Medumi blizgančios kalakutienos blauzdelės ar sultingas keptas viščiukas, taip pat – spalvingos pavasario salotos, kupinos šviežių žalumynų ir gyvybingų daržovių…

Kaip įsigyti naminius mėsos gaminius tiesiai iš ūkininkų?

Naminiai mėsos gaminiai, jais besimėgaujantiems, sukelia nostalgiją, prisiminimuose nukelia į senelių sodybą, į vaikystės metus, kai buvo galima leisti laiką linksmai bei nerūpestingai. Tačiau nors vaikystė jau seniai nutolusi, vis dar gyvi…

Apelsinų pyragas su alyvuogėmis: Kotrynos Stankuvės receptas

Argi ruošiant Velykų stalą būtų įmanoma apsieiti be saldumynų? Gal kažkam ir pavyktų, tačiau tikrai ne maisto tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorei ir įvairių kepinių bei receptų kūrėjai Kotrynai Stankuvei. Tiek kasdienai, tiek šventėms ar…

Salierų salotos su vištiena: nuspalvinkite Velykų stalą žaliai

Yra kelios salierų dalys, naudojamos kulinarijoje: tai – jų šaknys, lapai bei dažniausiai valgomi – stiebai. Pastarųjų salierų dalių paprastai randama maisto prekių parduotuvėse, nors jų šaknų taip pat neretai galima sutikti ne tik  Europos…

Austrės: delikatesas, kurį valgė dar pirmykščiai žmonės

Austrės – visais laikais Europos didikų mėgtas delikatesas, neseniai iš naujo atrastas ir Lietuvoje. Savo išskirtiniu, vandenynu alsuojančiu skoniu jos papuošia dažną šventę ar draugų susibūrimą. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos…