fbpx
Browsing Category

MAISTAS

Žuvies troškinys su jūros gėrybėmis: vakarienė kaip restorane

Nors troškinys mums dažniau asocijuojasi su mėsa ir daržovėmis, laukiant pavasario vakarienei verta išbandyti ir kiek kitokį. Kelių rūšių žuvies troškinys su jūros gėrybėmis auksaspalviame padaže savo išraiškingu skoniu nustebins svečius…

Blyneliai Užgavėnėms: mažiau vargo, daugiau efekto

Per Užgavėnes skanauti bendradarbių, kaimynų ir draugų iškeptus blynus – vienas malonumas, tačiau patiems ilgai vartyti juos keptuvėje noro trūksta dažnam. Ypač, jeigu jų reikia iškepti ne vieną porciją. Blyneliai Užgavėnėms nebūtinai…

Salotos su lašiša: žiemiškai sočios ir šiltos (receptas)

Lašiša – švelni, rausva, tvirta žuvis, mėgstama dėl savo sodraus, sviestinio skonio. Salotos su lašiša - puikus sprendimas, norintiems valgyti skaniau ir sveikiau. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad žuvį rekomenduojama…

Padažas mėsai su garstyčiomis: sveikas ir lengvai paruošiamas

Norėtumėte pagardinti kepsnį, bet neturite ūpo bėgti į prekybcentrį dėl buteliuko barbekiu padažo su milijonu sintetinių priedų?  Norite marinuoti mėsą, bet nusibodo sunkūs marinatai su majonezu?  Tuomet jums puikiai tiks sveikas padažas…

Aitrus maistas: kodėl skiriasi mūsų pakantumas aštrumui?

Skovilio skalė – tai pagrindinis kriterijus, pagal kurį vertinamas aitrus maistas. Kuo pipiras, paprika ar padažas įgauna didesnį balą, tuo maistas laikomas aitresniu. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, jog tokio maisto skonio…

Pupelių karis iš likučių: greitai paruošiamas ir sotus

Pupelės – dažnas produktas įvairiuose receptuose žiemą. Jos tinka sočioms salotoms, sriuboms bei troškinių papildymui įvairių jų rūšių skoniais. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, jog šis produktas – puikus augalinės kilmės…

Mėsos sultinys: 9 taisyklės kaip išvirti tobulai

Kas gali būti jaukiau už gerą sultinį žiemą? Mėsos, žuvies ar daržovių, kurį galima patiekti vieną, su makaronais arba naudoti begalei receptų.  Mėsos sultinys naudingas ne tik organizmui, bet ir piniginei – jam nereikia įmantrių priedų,…

Trijų Karalių pyragas: prancūziška tradicija ant jūsų stalo

Prancūziškas Trijų Karalių pyragas - tai dar romėnų laikus siekianti kulinarinė tradicija, kuri vėliau virto migdoliniu kremu įdarytu pyragu iš sluoksniuotos tešlos. Šiame pyrage dažnai paslepiama figūrėlė ar migdolo riešutas. Tas, kuris jį…

5 užkandžių idėjos, kurios padės sukurti šventę namuose

Nesvarbu, ar švenčiate tik su keliais artimiausiais žmonėmis, ar rengiate vaišes būriui draugų – paskutines senųjų metų valandas norisi palydėti įspūdingai ir šventiškai.  Prabanga alsuojantį stalą galima sukurti visai paprastai ir…