3 originalūs užkandžiai su duona (lengvi receptai!)

BNS Spaudos centro informacija

Duona ir kiti kepiniai sudaro didžiąją dalį lietuvių mitybos racione – beveik 40 proc. šalies gyventojų kepinius vartoja kasdien, rodo „Lidl Lietuva“ užsakymu atliktas reprezentatyvus tyrimas. Ir nors duoną esame įpratę valgyti taip, kaip tai darė mūsų tėvai ir seneliai, socialiniuose tinkluose populiarėja ir labiau inovatyvūs receptai. Šie lengvai paruošiami užkandžiai su duona tikrai padės atrasti naujus skonius ir nustebinti svečius.

Itališka duona su šonine, sūriu ir „Ranch“ padažu

Jums reikės: 

  • 1 itališkos duonos (pvz. ciabatta),
  • 4 gabalėlių keptos, smulkiai pjaustytos šoninės,
  • 100 g čederio sūrio.
  • 2 šaukštų grietinės,
  • krapų,
  • petražolių,
  • skiltelės česnako,
  • druskos,
  • pipirų,
  • citrinų sulčių,
  • 30 g tirpdyto sviesto.

Gaminame padažą: sumaišykite pirmuosius ingredientus, tuomet supilkite lydytą sviestą. Laukite, kol padažo prireiks gaminant patiekalą.

Paruošimo būdas: nepamirškite iškepti smulkiai pjaustytos šoninės, leiskite jai atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo. Tuomet atsargiai į tarpelius ir ant duonos viršaus supilkite padažą, tarpelius pripildykite ir sūriu, šonine,. Kepkite duoną 10-12 minučių. Patiekdami galite viršų apibarstyti petražolėmis. Skanaus!

Juoda duona su sūriu ir česnakiniu padažu

Jums reikės: 

  • 1 ovalios formos kepalo duonos (tinka ir juoda, ir šviesesnė),
  • 250 g mocarelos sūrio (tinka ir kitoks sūris pagal skonį),
  • 70 g ištirpdyto sviesto,
  • 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • pusės galvos svogūno,
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių,
  • 1 čili pipiro (jei nemėgstate aštriai, galima nedėti),
  • petražolės,
  • druskos,
  • pipirų.

Paruošimo būdas: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišykite sviestą, alyvuogių aliejų, pjaustytą arba įspaustą česnaką, svogūną, garstyčias, petražolę, čili pipirą, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo.

Tuomet su šaukštu užpilkite pagardintą sviestą ant duonos ir į atsiradusius tarpelius. Juos atsargiai pripildykite sūriu, kad duona išlaikytų savo formą. Suvyniokite visą duonos kepalą į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Praėjus laikui, išimkite duoną ir nuo viršaus nuimkite foliją, pašaukite duoną dar kelioms minutėms, kad viršus ir sūris apskrustų. Išimkite duoną ir patiekite ją ant medinės lentelės ar didelėje lėkštėje ir vaišinkite susirinkusius svečius. Skanaus!

Itališka duona su riešutų sviestu

Jums reikės: 

  • 1 itališkos duonos (pvz. ciabatta),
  • 200 g lazdyno riešutų
  • sviesto,
  • cukraus pudros.

Paruošimo būdas: supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo. Tuomet atsiradusius tarpelius atsargiai ištepkite riešutų sviestu. Suvyniokite visą kepalą į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 10 minučių. Išėmus, leiskite jai kiek atvėsti, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės gardžiu duonos desertu!

Pabaiga: užkandžiai su duona.

Jums gali patikti

Norėdami Jums suteikti aukščiausio lygio paslaugas ir suasmeninti Jūsų patirtį mūsų svetainėje, naudojame slapukus. (angl. „cookies“). Plačiau apie tai: privatumo politika

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close