fbpx

Skani mokslo metų pradžia: 3 gaivūs patiekalai vaikams

BNS Spaudos centro informacija

Mokslo  metų pradžia– tai ir maisto šventė, kurią vaikams galima suruošti namų virtuvėje. Todėl prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertė Brigita Baratinskaitė ragina šeimas šią progą smagiai paminėti drauge ir pasigaminti skanių bei sveikų skanėstų. Trys jos rekomenduojami gaivūs patiekalai ne tik padės sustiprinti vaikų organizmą, bet ir nuskaidrins šeimos nuotaiką.

Pieno bei ledų kokteilis su mėlynėmis
gaivūs patiekalai
Foto: recipemarker.com/

2 porcijoms reikės:

  • 100 g mėlynių,
  • 2 šaukštų medaus,
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilės,
  • stiklinės pieno,
  • 2 šaukštų vanilinių ledų.

Į plaktuvą suberkite mėlynes, vanilę, supilkite medų, pieną ir įdėkite ledus. Viską gerai suplakite. Koktelį supilkite į stiklines, ant viršaus užberkite mėlynių ir įkiškite šiaudelius.

„Mėlynių sezonas dar nėra pasibaigęs: šios uogos – ne tik labai skanios, bet yra ir tikras vitaminų užtaisas prasidėjusiam rudeniui. Jos visapusiškai gerina organizmo veiklą, atsparumą įvairiausioms ligoms. Mėlynės – ir puikus bei natūralus vaistas vaikų akims, o pieno ir ledų baltymai – tiek naudingi, tiek labai reikalingi. Tai ne tik gaivus, sveikas, bet ir ypač skanus desertas. Be to, jis primins vasarą, o kartu su vaikais jį gaminti ypač smagu“, – sako maisto žinovė B. Baratinskaitė.

Arbūzų ir fetos salotos
Foto: thesweetpotato.ca

4 porcijoms reikės:

  • 400 g arbūzo,
  • 2 trumpavaisių agurkų,
  • ryšulėlio mėtų,
  • 2 šauktų alyvuogių aliejaus,
  • 200 g fetos,
  • 2 arbatinių šaukštelių balzamiko acto.

Gabalėliais supjaustykite arbūzą ir agurkus, sudėkite į indą ir suberkite nuskintus mėtos lapelius. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Paskaninkite prieskoniais, tik nepadauginkite druskos, nes fetos sūris – ganėtinai sūrus. Salotas sudėkite į lėkštes, užbarstykite fetą, likusius mėtos lapelius, o balzamiko actą užpilkite prieš patiekiant.

„Šios salotos – gaivios, skanios ir labai maistingos. Mitybos ekspertų teigimu, fetos sūris gerina širdies veiklą, subalansuoja nervų bei raumenų sistemų funkcijas, stiprina dantis ir kaulus. Kartu su sunokusiais arbūzais toks derinys bus tikras pasigardžiavimas tiek vaikams, tiek ir suaugusiems“, – pastebi B. Baratinskaitė.

Spalvoti vaisių iešmeliai
gaivūs patiekalai
Foto: drhealthbenefits.com

7 iešmeliams reikės: saujos žemuogių, dviejų saujų braškių, 2 mandarinų, 1 mango, trečdalio ananaso, 2 kivių, po saują žalių ir raudonų besėklių vynuogių, mėlynių.

Imkite 7 iešmelius ir suverkite vaisus bei uogas tokia tvarka: 1 žemuogė, 1 braškė, 1 skiltelė mandarino, po kubelį mango, ananaso, kivio, 1 žalią ir 1 raudoną vynuogę, 2 mėlynes.

„Šio spalvoto ir ypač gardaus užkandžio gamybos procesas – labai smagus. Jis tik įrodo, kad maisto ruošimas su vaikais gali būti itin įtraukianti pramoga. Be to, toks užkandis yra ypač turtingas vitaminais, kurį nusinešę kitą dieną į mokyklą mažieji galės sveikai smaguriauti ir netgi susirasti draugų, nes šie iešmeliai tikrai patrauks aplinkinių dėmesį“, – teigia B. Baratinskaitė.

Jums gali patikti