Browsing Category

MAISTAS

Varškės patiekalai ant jūsų stalo: 3 naujos idėjos vasarai

Vasarą, svilinant karščiui, nesinori sukti galvos dėl maisto ruošimo. Skaniausi bus tokie patiekalai, kurie neatims daug laiko ir neapsunkins nei kūno, nei piniginės. Ieškant naujų idėjų, visai nebūtina dairytis įmantrių produktų.…

Ledų kokteilis su uogomis: sveikesnis desertas karštai dienai

Vasarą, termometrų stulpeliams kylant, organizmas praranda daug skysčių. Šią pusiausvyrą būtina atstatyti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria troškulį malšinti paprastu, ne itin šaltu…

Sveika mityba per atostogas – įmanoma? (receptas)

Kelionės ir vasara – puikus metas atitrūkti nuo darbų, pasimėgauti jūra, saule bei išragauti netradicinius patiekalus. Turbūt daugelis keliaudami valgo nereguliariai, ragauja maistą, kurio paprastai nevartoja kasdien, tad besikeičiantis…

Meksikietiški takai su žuvimi: lengvai ir greitai (receptas)

Tilapija ant lietuvių stalo jau kone tokia pat dažna, kaip ir lietuvių turistai jos gimtinėje – Egipte. Iš Nilo vandenų kilusi ir po įvairius žemynus išplitusi žuvis vertinama dėl švelnaus savo skonio, geros kainos bei lengvo paruošimo. Be…

Varškės apkepas paprastai: kaip jį kepdavo mamos?

Varškės apkepas be jokios abejonės vienas tų lietuviškų patiekalų, be kurio neužaugo nei vienas vaikas. Ir visai nesvarbu, ar Jūs buvote didelis varškės apkepo gerbėjas, ar suraukdavot nosį kodėl šiandien ne makaronai, jo kvapas daugeliui…