Browsing Category

MAISTAS

Bavariškos dešrelės su raugintais kopūstais (receptas)

Kalbant apie Europos kulinarinį paveldą paprastai pirmiausiai prisimenamos tokios šalys kaip Italija ar Prancūzija, tačiau nereikėtų pamiršti ir Vokietijos. Ši šalis gali pasigirti savo paprastais, tačiau sočiais ir skaniais, tautiečių…

Pekino antis: naujas Kalėdinio stalo akcentas

Vos namuose pakvipus Kalėdine antimi, daugeliui ima kauptis seilės.  Lietuvoje esame įpratę gardžiuotis šiuo patiekalu su bruknių uogiene arba orkaitėje keptais obuoliais.  Tačiau galbūt šiemet verta ją iškepti ir ypatingai – taip, kaip…

Varškės patiekalai ant jūsų stalo: 3 naujos idėjos vasarai

Vasarą, svilinant karščiui, nesinori sukti galvos dėl maisto ruošimo. Skaniausi bus tokie patiekalai, kurie neatims daug laiko ir neapsunkins nei kūno, nei piniginės. Ieškant naujų idėjų, visai nebūtina dairytis įmantrių produktų.…

Ledų kokteilis su uogomis: sveikesnis desertas karštai dienai

Vasarą, termometrų stulpeliams kylant, organizmas praranda daug skysčių. Šią pusiausvyrą būtina atstatyti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria troškulį malšinti paprastu, ne itin šaltu…

Sveika mityba per atostogas – įmanoma? (receptas)

Kelionės ir vasara – puikus metas atitrūkti nuo darbų, pasimėgauti jūra, saule bei išragauti netradicinius patiekalus. Turbūt daugelis keliaudami valgo nereguliariai, ragauja maistą, kurio paprastai nevartoja kasdien, tad besikeičiantis…

Meksikietiški takai su žuvimi: lengvai ir greitai (receptas)

Tilapija ant lietuvių stalo jau kone tokia pat dažna, kaip ir lietuvių turistai jos gimtinėje – Egipte. Iš Nilo vandenų kilusi ir po įvairius žemynus išplitusi žuvis vertinama dėl švelnaus savo skonio, geros kainos bei lengvo paruošimo. Be…