fbpx

Trintų kokteilių receptai iš atlikusių ingredientų

BNS Spaudos centras

Tema: Trintų kokteilių receptai.
Aktuali informacija: spauskite čia.

***

Visaverčiai pusryčiai – fizinės ir protinės energijos šaltinis visai dienai. Pasirinkus tinkamą pirmąjį dienos maistą, patenkinsite dalį dienos vitaminų, mineralinių ir kitų medžiagų normos. Renginių organizatorė, radijo ir TV laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė savo laidoje „Vis tiek kažkas gausis“ šįkart pasidalijo dviejų kokteilių receptu, kuriems panaudojo šaldytuve rastus maisto likučius. Receptų knygos „#agnėsketo ir kiti receptai“ autorė įsitikinusi, kad sveikuoliški kokteiliai ne tik gali suteikti reikiamų vitaminų ryte, bet ir gerokai prašvarinti šaldytuvą bei sumažinti maisto  švaistymą – į trintus kokteilius galima sudėti pernokusius avokadus, bananus ar kitus vaisius.

Kai norisi kažko lengvesnio

„Mano vyras jau dešimtmetį kasdien be išimties pusryčiams renkasi sumuštinius, o aš – linkusi eksperimentuoti. Jeigu pamatau, kad ant spintelės guli du pajuodavę bananai, o šaldytuve – prapjautas avokadas, pusryčiams gersiu trintą kokteilį. Labai dažnai jiems naudoju jau sunokusius vaisius, kurių niekas šeimoje nebenori valgyti, o išmesti – gaila. Jeigu vieni tokie bananai būtų per saldūs, tai supjaustyti į kokteilį su dar keliais ingredientais įgauna puikų skonį,“ sako A. Grigaliūnienė.

Agnė įsitikinusi, jog labai svarbu klausyti savo organizmo ir derinti maistą prie jo poreikių: „Jeigu atsikėlusi ryte noriu kažko saldaus, dar nereiškia, kad valgysiu pyragą, turbūt pasigaminsiu saldų trintą kokteilį, kur bus gausu vitaminų. Jeigu norėsis kažko sūriau – kokteilis bus su riešutų sviestu, špinatais, druska. Ši galimybė lengvai varijuoti ingredientais yra ir puiki išeitis prisitaikyti prie kiekvieno šeimos nario skonių – nereikės gaminti atskirų patiekalų vaikams ar vyrui“.

Teisingas laikymas apsaugo vaisius nuo gedimo

Norint kokteiliams naudojamus vaisius kuo ilgiau išlaikyti šviežius, svarbu tinkamai juos laikyti namuose. „Bananai ir obuoliai išskiria etileno dujas, kurios skatina vaisių nokimą. Taigi, jeigu šalia obuolių padėsite pajuodusius bananus – jie taip pat greičiau suges. Kita vertus, šį būdą galima panaudoti ir norint greičiau sunokinti, pavyzdžiui, rytojaus rytui reikalingus žalius avokadus – padėkite juos su obuoliais ar bananais ir avokadai greičiau taps tinkami vartojimui,“ pataria pagrindinio laidos partnerio „Rimi Baltic“ socialinės atsakomybes strategijos ir vystymo vadovas Liudvikas Aleliūnas.

Maisto likučiai – troškiniams, sriuboms ir kokteiliams

Trinti kokteiliai – ne vienintelis patiekalas, kuriam Agnė sunaudoja prinokusius vaisius ar šaldytuve rastus maisto likučius. „Iššvarinti virtuvės spintelėse ar šaldytuvo durelėse užsistovėjusius maisto likučius taip pat galima verdant troškinius, įvairias sriubas, į kurias galima sudėti daug ingredientų. Svarbu nebijoti eksperimentuoti ir aklai nesekti receptų – man dar skaniau gaunasi tie patiekalai, į kuriuos pažiūriu kūrybiškai. O kai žinau, kad visus tuos ingredientus būčiau išmetusi, bet dabar skaniausiai suvalgėme – būna dvigubai skaniau“, – sako laidos autorė.

Kviečiame išišbandyti du Agnės mėgstamiausius trintus kokteilius.

Mėgstantiems sūriau: kokteilis su riešutų sviestu

trintų kokteilių receptai
Foto: killingthyme.net

Jums reikės:

  • 1 stiklinės migdolų pieno
  • 1 banano
  • 100 g šviežių špinatų
  • 1-2 šaukštai riešutų sviesto
  • Druskos

Paruošimo būdas:

Sudedame viską į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Į kokteilį pagal skonį galima įmaišyti sėlenų ar sezamo sėklų.

Megstantiems saldžiau: #agnėsketo kokteilis

Foto: loveandlemons.com

Jums reikės:

  • 2 avokadų
  • 50 ml grietinėlės
  • Stiklinės migdolų pieno
  • Grūstų ledo gabaliukų
  • Žiupsnio eritritolio arba kito saldiklio

Paruošimo būdas:

Sudedame viską į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Pabaiga: trintų kokteilių receptai.

Jums gali patikti