Velykinis Dianos Nausėdienės pyragas (receptas!)

naunau.lt | pagal lrp.lt

Šių Velykų išvakarėse pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė žurnalistų prašymu pasidalino tradicinio Velykų pyrago receptu, kuris kartas nuo karto atsiranda ant Prezidento šeimos stalo. Taip pat D. Nausėdienė Prezidento ir savo vardu pasveikino visus Lietuvos žmones šventų Velykų proga.

Kviečiame visus pasigaminti ir patiems įvertinti prezidento šeimos velykinį desertą!

Pirmosios ponios Dianos Nausėdienės Velykų pyragas
Nausėdienės pyragas
Foto: Ponce_photography ( pixabay.com)

Tešlai, pyrago pagrindui reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 60 g cukraus
  • 60 g išlydyto sviesto
  • Maltų gvazdikėlių pagal skonį,
  • žiupsnelio druskos,
  • smulkiai sutarkuotos apelsino žievelės,
  • kelių lašelių esencijos (pyrago kvapai nebūtini tiems, kas vertina natūralesnius skonius)
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 150–170 g miltų

Kiaušinį gerai išplakti su cukrumi, sudėti visus ingredientus, į masę įmaišyti miltus. Iškloti formą kepimo popieriumi ir tolygiai paskleisti pyrago pagrindo tešlą.

Varškės kremui reikės:

  • 500 g varškės
  • 500 ml pieno
  • 1 kiaušinio, 2 trynių
  • 120–150 g cukraus
  • 20 g išlydyto sviesto
  • 2 valgomųjų šaukštų krakmolo
  • Vanilinio cukraus pagal skonį
  • 1 citrinos sulčių

Varškę pertrinti ir ją sumaišyti su pienu. Kiaušinį ir trynius išplakti su cukrumi ir sumaišyti su kremu. Į masę įmaišyti išlydytą sviestą. Krakmolą ištirpinti šlakelyje pieno, sumaišyti su visais ingredientais. Įberti pagal skonį vanilinio cukraus, supilti citrinos sultis.

Varškės kremą tolygiai paskleisti ant tešlos sluoksnio ir kepti 130 laipsnių orkaitėje, naudojant viršaus ir apačios funkciją, kol pagrindas iškeps, o varškės kremo viršus įgaus gražią geltono kepinio spalvą.

Pabaiga: Dianos Nausėdienės Velykų pyragas.

Jums gali patikti