Sveika mityba – kelias į gerą savijautą. Apriboti taip mėgstamą ne visai sveiką maistą yra sunku, tačiau nauji įpročiai, pavyzdžiui, sveikesnių produktų pasirinkimas ir reguliarus fizinis aktyvumas gali tapti kasdienybės dalimi ir ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad subalansuota šeimos mityba – tai ne tik puikus įprotis, bet ir pavyzdys mažiesiems.
„Įvairaus ir kokybiško maisto vartojimas papildo organizmą vitaminais ir mineralais, leidžia jaustis energingais bei apsaugo nuo įvairių ligų susirgimo rizikos. Tai ypač svarbu vaikams, kurių mitybos įpročiai tik formuojasi. Todėl gamindami kartu su jais, ragaudami įvairiausius naminius patiekalus, galite padėti jiems išsiugdyti sveikos mitybos įpročius, kurie jį lydės visą gyvenimą“, – pasakoja V. Juodkazienė.
Pasak jos, kelią į sveikesnę kasdieną galima pradėti mažais žingsneliais: pirmiausia – pradėkite skaityti etiketes ir stenkitės sumažinti pridėtinio cukraus vartojimą. Pavyzdžiui, jeigu gerti rytinę kavą arba arbatą mėgstate su cukrumi, o vaikams ryte gaminate saldžius blynelius, pabandykite cukrų pakeisti alternatyviais produktais. Pavyzdžiui, klevų ar agavų sirupu, medumi, košėms ar blynams puikiai tiks ir kiti natūralūs saldikliai – džiovinti ar švieži vaisiai bei uogos. „Iki“ atstovė dalijasi ir dar keliais patarimais, kurie kasdienius mitybos įpročius pavers sveikesniais.