fbpx
Browsing Category

MAISTAS

5 užkandžių idėjos, kurios padės sukurti šventę namuose

Nesvarbu, ar švenčiate tik su keliais artimiausiais žmonėmis, ar rengiate vaišes būriui draugų – paskutines senųjų metų valandas norisi palydėti įspūdingai ir šventiškai.  Prabanga alsuojantį stalą galima sukurti visai paprastai ir…

Kepta antis: 3 paprasti, bet ypatingi kalėdinės anties receptai

Kepta antis – senas Kalėdų vaišių patiekalas. Šio patiekalo receptų galima rasti Lietuvos dvaruose vykdavusių švenčių aprašymuose. Antiena yra vertinama ir dabar, nes yra sodraus skonio ir sultinga mėsa, riebesnė negu vištiena. Šalyje…

Marinuota silkė šventiniam stalui: tokios dar neragavot!

Artėjant Kalėdoms daugelis ima dairytis šventinių patiekalų receptų bei jų ingredientų. Vienas pagrindinių – marinuota silkė, be kurios neįsivaizduojami tradiciniai lietuviški Kūčių patiekalai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako,…

Brokolių salotos su spanguolėmis: turėtų išbandyti kiekvienas

Brokolių gal ir nerastume tradiciniame lietuviškų šventinių patiekalų sąraše, tačiau šiais laikais vietoje baltos mišrainės dažnai ieškoma lengvesnių salotų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, brokoliai gali būti puikus…

Moliūgai su apelsinais – derinys, kuris nustebins (receptas)

Šį rudenį – tikras moliūgų vajus Lietuvoje.  Didelis dekoratyvių, pigių ir ypač universalių moliūgų pliusas – jie ilgai išsilaiko, tad net ir artėjant žiemai dažnuose namuose jų netrūksta. Iš daugybės moliūgų rūšių svarbu išsirinkti tinkamą…

Paprikos ne tik geram skoniui, bet ir sveikatai (receptas)

Paprikos – vienos iš pačių universaliausių daržovių, kurias skanauti galime ištisus metus. Vasarą jas griliname, pjaustome į salotas, o artėjant žiemai dedame į troškinius ar kepame įdarytas orkaitėje. Sveikatai palankios mitybos…

Užkandžiai skaniai ir greitai: 3 gardžios idėjos

Nors yra manoma, kad užkandžiai – greitas maistas, kuris yra arba skanus, arba pigus, jis gali sujungti abu privalumus. Tereikia jiems skirti tiek pat dėmesio bei pastangų, kaip ir ruošiant patiekalus pietums ar vakarienei. Užtenka tik…

Drėgnas pyragas su burokėliais – dėl jo pamesite galvas

Atvėsę orai džiugina ne visus, bet jie – juk puikus pretekstas dažniau kepti namus skaniausiais aromatais pripildančius pyragus. Prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray siūlo gaminti gardumynus ne tik iš obuolių, kriaušių morkų,…